Skip to main content

Salaojitus edistää rakenteiden terveyttä

Laadukkaalla sadevesi- ja salaojajärjestelmällä voidaan varmistaa rakenteiden terveys ja estetään ulkopuolisesta vedestä syntyviä kosteusvaurioita, oli kyseessä sitten omakotitalo tai suuri julkinen rakennus

Salaojitus ja sadevesijärjestelmät

Usein tarve salaojitukselle ilmenee viimeistään, jos kellarissa on vettä sulamisvesien aikaan, tai maali alkaa irrota perusmuurin näkyvästä pinnasta. Salaojitus voi myös edistää omakotitalon myytävyyttä.

Salaoja- ja sadevesijärjestelmä on huolella rakennettava kokonaisuus


Salaojajärjestelmä

Salaojajärjestelmä sisältää salaojaputket kaivoineen, putken ympäröivän salaojasepelin ja suodatinkankaan. Salaojaputket rakennetaan pääsääntöisesti talon anturan alapuolelle, ja se kuljettaa rei’itettyyn putkeen kulkeutuvan veden pois kiinteistön läheltä.

Seinän vesieristys

Seinän vesieristys toteutetaan joko bitumilla tai patolevyllä, jotta vettä ei pääse imeytymään seinään, vaan se kulkeutuu anturan alapuolelle salaojaputkistoon ja pois kiinteistön luota. Tässä yhteydessä rakennetaan myös usein lämmöneristys, jolla toisaalta vähennetään kiinteistön lämpöhukkaa, toisaalta varmistetaan etteivät sadevesiviemärit pääse jäätymään talvioloissa.

Sadevesijärjestelmä

Sadevesijärjestelmään kuuluvat rännikaivot, jotka keräävät kattovedet syöksyputkista, ja sadevesikaivot, joiden kautta sadevesi johdetaan pois kiinteistön luota. Lisäksi on tärkeää muotoilla maan pinta viettämään poispäin talon seinästä, jotta sadevedet valuvat luontevasti pois talosta eivätkä kuormita kiinteistön järjestelmiä.

Toteutamme mm. seuraavia projekteja

  • Harjun koulun salaojitus ja sadevesiviemäröinti, Pieksämäki, 2019
  • Heikinpohjantie 27 As Oy salaojitus, Savonlinna, 2018
  • Laivurinkatu 1 omakotitalon salaojitus, Savonlinna, 2018
  • Kirkkoniemenkatu 15 omakotitalon salaojitus, Savonlinna, 2018
  • Miekkoniemen kauppakeskuksen sadevesiviemäröinti, 2017
  • Riihisaaren maakuntamuseon salaojitus, Savonlinna, 2016
  • As Oy Mertatie 9 salaojitus ja vedeneristys Isodrän-levyllä, 2015
  • Kerimäen Osuuspankin salaojitus, Kerimäki, 2012
  • Kuusitien ammattiopiston salaojitus, Pieksämäki, 2012

Miksi valita Vesihuoltotekniikka Kotilainen?

Toteutamme ammattitaidolla ja luotettavasti salaojitukset niin pieniin kiinteistöihin kuin suuriin julkisiin kohteisiin. Olemme toteuttaneet mm. Pieksämäellä Kuusitien ammattikoulukampuksen salaojituksen, jonka laajuus oli yli 700 seinämetriä salaoja- ja sadevesilinjoja, ja Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseon osittaisen salaojituksen. Toteutamme salaojituksia kerrostalo- ja omakotitalokohteisiin Savonlinnassa ja lähikunnissa, ja suurempia kokonaisuuksia Itä-Suomen alueella.

Toteutamme projektit yleensä avaimet käteen -toimituksena, johon sisältyvät tarvittavat kaivinkonetyöt, putkien asennustyöt ja vesieristykset tarvikehankintoineen. Käytämme pääsääntöisesti omia kaivinkoneita ja asentajia jotta voimme varmistua työn laadusta ja aikataulun pitämisestä. Tilaamalla työn meiltä sinun ei asiakkaana tarvitse huolehtia eri työvaiheiden aikatauluttamisesta, me hoidamme sen. Tarvittaessa toteutamme myös järjestelmän suunnittelun. Jokaisessa kohteessa on erikoispiirteensä, jotka käydään asiakkaan kanssa läpi katselmuksessa ennen tarjouksen antamista.