Jätevesijärjestelmät ja kiinteistöpumppaamot

Jätevesien käsittely on tärkeä osa ympäristön suojelua

Viemäriverkostojen ulkopuolella kiinteistön talousjätevesien käsittelystä vastaa kiinteistönomistaja. Ympäristönsuojelulain mukaan jätevedet tulee käsitellä niin, ettei niistä aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa, kuten esimerkiksi haitallisia muutoksia naapuruston juomavesikaivojen tai lähivesien vedenlaadulle. Kunnat voivat ympäristönsuojelumääräyksissään asettaa jätevesien käsittelylle lakia- ja asetusta ankarampia vaatimuksia paikallisten olosuhteiden niin edellyttäessä. Savonlinnan seudulla ennen vuotta 2004 rakennetuissa ns. kantovesipaikoissa vähäiset jätevedet voidaan johtaa puhdistamatta maahan, ellei niistä aiheudu ympäristön pilaantumisvaaraa.

Jätevesijärjestelmä kiinteistön mukaisesti

Hyvä jätevesijärjestelmä on helppohoitoinen, käyttökuluiltaan kohtuullinen ja luotettava. Toteutamme kiinteistöasiakkaille jätevesijärjestelmiä heidän tarpeidensa mukaan. Järjestelmät voivat olla esimerkiksi

  • Jätevesipumppaamoita
  • Kaivo- ja viettoviemärijärjestelmiä
  • Imeytyskenttä, pienpuhdistamon tai niiden yhdistelmä
  • Öljynerotuskaivoja
  • Umpisäiliöitä

Eri järjestelmien valintaan vaikuttavat muun muassa vedenkäytön määrä, viranomaismääräykset ja rakennuspaikan sijainti. Järjestelmien hankinta- ja käyttökustannuksissa on merkittäviä eroja, joten jokainen kohde on yksilö. Autamme mielellämme sopivan järjestelmän valinnassa.

Miksi valita Vesihuoltotekniikka Kotilainen?

Olemme toteuttaneet vesihuollon kohteita kiinteistöille ja julkisille toimijoille 1970-luvulta saakka. Tunnemme tuotteet ja pystymme tarjoamaan tarvittaessa kokonaispalvelun järjestelmän suunnittelusta käyttöönottoon saakka. Vastaamme työnjohdosta, työvaiheiden aikataulutuksesta ja työn laadukkaasta toteutuksesta yli 40 vuoden kokemuksella.

Viime vuosina olemme toteuttaneet mm. seuraavia kohteita:

  • Kartanohostel AnnaCatharinan kiinteistöpuhdistamon saneeraus, Savonlinna, 2019
  • Aholahden vanhan varikkoalueen imeytyskentän laajennus ja luvitusprosessi, 2018
  • Kallislahden koulun imeytyskentän rakentaminen, 2018
  • Pienkerrostalon liittäminen kunnalliseen viemäriverkkoon Kyrönniemellä, 2018

Ota meihin yhteyttä

Vesihuoltotekniikka Kotilainen on joustava ja luotettava toimija yli 40 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme vaivatonta ja monipuolista kokonaispalvelua. Ota rohkeasti yhteyttä!

Sakari Vesa

Työpäällikkö

041 730 7437

Juha-Pekka Kotilainen

Toimitusjohtaja, hallinto

050 340 4999

Yhteydenottolomake

Voit myös ottaa yhteyttä ja antaa palautetta alla olevalla lomakkeella

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti