Salaojitus ja sadevesijärjestelmät

Salaojitus edistää rakenteiden terveyttä

Laadukkaalla sadevesi- ja salaojajärjestelmällä voidaan varmistaa rakenteiden terveys ja estetään ulkopuolisesta vedestä syntyviä kosteusvaurioita, oli kyseessä sitten omakotitalo tai suuri julkinen rakennus. Usein tarve salaojitukselle ilmenee viimeistään, jos kellarissa on vettä sulamisvesien aikaan, tai maali alkaa irrota perusmuurin näkyvästä pinnasta. Salaojitus voi myös edistää omakotitalon myytävyyttä.

Salaoja- ja sadevesijärjestelmä on huolella rakennettava kokonaisuus

Talon salaoja- ja sadevesijärjestelmä voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan.

 1. Salaojajärjestelmä
 2. Seinän vesieristys
 3. Sadevesijärjestelmä

Salaojajärjestelmä sisältää salaojaputket kaivoineen, putken ympäröivän salaojasepelin ja suodatinkankaan. Salaojaputket rakennetaan pääsääntöisesti talon anturan alapuolelle, ja se kuljettaa rei’itettyyn putkeen kulkeutuvan veden pois kiinteistön läheltä.

Seinän vesieristys toteutetaan joko bitumilla tai patolevyllä, jotta vettä ei pääse imeytymään seinään, vaan se kulkeutuu anturan alapuolelle salaojaputkistoon ja pois kiinteistön luota. Tässä yhteydessä rakennetaan myös usein lämmöneristys, jolla toisaalta vähennetään kiinteistön lämpöhukkaa, toisaalta varmistetaan etteivät sadevesiviemärit pääse jäätymään talvioloissa.

Sadevesijärjestelmään kuuluvat rännikaivot, jotka keräävät kattovedet syöksyputkista, ja sadevesikaivot, joiden kautta sadevesi johdetaan pois kiinteistön luota. Lisäksi on tärkeää muotoilla maan pinta viettämään poispäin talon seinästä, jotta sadevedet valuvat luontevasti pois talosta eivätkä kuormita kiinteistön järjestelmiä.

Miksi valita Vesihuoltotekniikka Kotilainen?

Toteutamme ammattitaidolla ja luotettavasti salaojitukset niin pieniin kiinteistöihin kuin suuriin julkisiin kohteisiin. Olemme toteuttaneet mm. Pieksämäellä Kuusitien ammattikoulukampuksen salaojituksen, jonka laajuus oli yli 700 seinämetriä salaoja- ja sadevesilinjoja, ja Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseon osittaisen salaojituksen. Toteutamme salaojituksia kerrostalo- ja omakotitalokohteisiin Savonlinnassa ja lähikunnissa, ja suurempia kokonaisuuksia Itä-Suomen alueella.

Toteutamme projektit yleensä avaimet käteen -toimituksena, johon sisältyvät tarvittavat kaivinkonetyöt, putkien asennustyöt ja vesieristykset tarvikehankintoineen. Käytämme pääsääntöisesti omia kaivinkoneita ja asentajia jotta voimme varmistua työn laadusta ja aikataulun pitämisestä. Tilaamalla työn meiltä sinun ei asiakkaana tarvitse huolehtia eri työvaiheiden aikatauluttamisesta, me hoidamme sen. Tarvittaessa toteutamme myös järjestelmän suunnittelun. Jokaisessa kohteessa on erikoispiirteensä, jotka käydään asiakkaan kanssa läpi katselmuksessa ennen tarjouksen antamista.

Olemme vuosien saatossa rakentaneet mm. seuraavia kohteita:

 • Harjun koulun salaojitus ja sadevesiviemäröinti, Pieksämäki, 2019
 • Heikinpohjantie 27 As Oy salaojitus, Savonlinna, 2018
 • Laivurinkatu 1 omakotitalon salaojitus, Savonlinna, 2018
 • Kirkkoniemenkatu 15 omakotitalon salaojitus, Savonlinna, 2018
 • Miekkoniemen kauppakeskuksen sadevesiviemäröinti, 2017
 • Riihisaaren maakuntamuseon salaojitus, Savonlinna, 2016
 • As Oy Mertatie 9 salaojitus ja vedeneristys Isodrän-levyllä, 2015
 • Kerimäen Osuuspankin salaojitus, Kerimäki, 2012
 • Kuusitien ammattiopiston salaojitus, Pieksämäki, 2012

Ota meihin yhteyttä

Vesihuoltotekniikka Kotilainen on joustava ja luotettava toimija yli 40 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme vaivatonta ja monipuolista kokonaispalvelua. Ota rohkeasti yhteyttä!

Sakari Vesa

Työpäällikkö

041 730 7437

Juha-Pekka Kotilainen

Toimitusjohtaja, hallinto

050 340 4999

Yhteydenottolomake

Voit myös ottaa yhteyttä ja antaa palautetta alla olevalla lomakkeella
 • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti