Vesirakentaminen ja ruoppaus

Turvallista vesirakentamista asianmukaisella kalustolla

Turvallinen vesistössä toimiminen vaatii ammattitaitoa, kokemusta ja erikoiskalustoa. Suomi on tuhansien järvien maa, ja erityisesti Itä-Suomessa vesistö olemme puhtaiden vesien ympäröimänä. Tämän seurauksena putkilinjoja ja kaapeleita on rakennettu ja rakennetaan merkittävissä määrin vesistöihin. Vesistörakentaminen on nopea ja tehokas tapa asentaa pitkiäkin linjoja, mutta onnistunut toteutus vaatii monipuolista osaamista ja ammattilaisten yhteistyötä. Työhön tarvitaan usein maanrakennuskalustoa, asentajia sekä sukellus- ja lauttatyötä.

On ensiarvoisen tärkeää ottaa vesistön erityisolosuhteet huomioon asennus- ja rakennustöissä. Siksi kannattaa valita kokenut ja ammattitaitoinen urakoitsija.

Monipuolista vesirakentamista ammattitaidolla

Asennamme vesistöön mm. paineputkilinjoja ja kaapeleita. Toteutamme myös vesistötyöhön liittyvät pienet ruoppaustyöt, sukellus- ja tarkastustyöt, putken painotuksen, kellutuksen ja upotuksen sekä tarvittavat liitokset maalla oleviin linjoihin. Pystymme tarvittaessa toteuttamaan putkilinjan suunnittelutyön ja lupien hakemisen yhteistyökumppaniemme kanssa, joten kanssamme kannattaa keskustella jo vesistötyötä suunnitellessa.

Toteutamme mm. seuraavia projekteja:

  • Putkistojen ja kaapelien asennus, painotus ja kellutus vesistössä
  • Vesistössä olevien putkien ja kaapelien lisäpainotus
  • Putkikaivantojen ruoppaustyöt kaivinkoneella ja ruoppauslautalla
  • Vesistöputkien asennus- korjaus- ja jatkostyöt, esimerkiksi vesilaitosten purku- ja vedenottoputket

MIKSI VALITA VESIHUOLTOTEKNIIKKA KOTILAINEN OY?

Rakennamme ja asennamme putkia ja kaapeleita vesistöön yli 40 vuoden kokemuksella. Käytössämme on oma vuonna 2018 peruskorjattu 16 tonnin ruoppauslautta, jonka Esko Ruottinen Puumalasta on rakentanut. Lisäksi teemme yhteistyötä luotettavien yhteistyökumppanien kanssa tarvittavan sukellus- ja lauttakaluston järjestämiseksi.

Referenssit mm.:

  • Vilkalahden varavedenottamon vesijohdon vesistöasennus, PEH110, 3 000 metriä, Sulkava
  • Haislahden paineviemärin vesistöasennus, PEH400, 700 metriä, Savonlinna
  • Ryttyniemen vesijohdon vesistöasennus, PEH160, 3 000 metriä, Savonranta

Huom! Ruoppaus on ilmoituksen- ja/tai luvanvaraista

Tilavuudeltaan yli 500 m3 ruoppaukselle tulee aina hakea lupa aluehallintovirastolta (AVI). Pienimmästäkin, massamäärältään enintään 500 m3 koneellisesta ruoppauksesta on tehtävä ilmoitus elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus) ja vesialueen omistajalle vähintään 30 vuorokautta ennen töiden aloitusajankohtaa. Lisätietoa saat ELY-keskuksen sivuilta.

Ota meihin yhteyttä

Vesihuoltotekniikka Kotilainen on joustava ja luotettava toimija yli 40 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme vaivatonta ja monipuolista kokonaispalvelua. Ota rohkeasti yhteyttä!

Sakari Vesa

Työpäällikkö

041 730 7437

Juha-Pekka Kotilainen

Toimitusjohtaja, hallinto

050 340 4999

Yhteydenottolomake

Voit myös ottaa yhteyttä ja antaa palautetta alla olevalla lomakkeella

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti